מתכון לקוסקוס מרוקאי מקמח תירס
[/col] [col span__sm="12" bg_color="rgb(255, 242, 219)"]- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- פרווה
מצרכים:
-
- 2 כוסות קמח תירס
-
- 2 כוסות מים רותחים
-
- 2 כפות שמן זית /רגיל
-
- כפית מלח
אופציה א׳:
אופן ההכנה המהיר ביותר – קוסקוס במיקרוגל ב 7 דקות (בקערה שמתאימה למיקרוגל):
מערבבים את השמן והמלח היטב ומוסיפים את המים מערבבים ומכניסים למיקרוגל למשך 7 דקות לאחר מכן נוציא נפרק בעדינות מעט את העיסה נכסה במגבת ונמתין כ 5 דקות
לאחר מכן מעבירים את העיסה כשהיא עדין חמה אבל לא מאוד
דרך מסננת הקוסקוס ויש לכם קוסקוס רך אוורירי ועסיסי באפס מאמץ.
אופציה ב׳:
שיטת ההכנה המסורתית מבוססת על שימוש בסיר אידוי המכונה "קוסקוסייר". זהו סיר קומתיים שבתחתיתו מתבשל מרק, לרוב מרק ירקות בתוספת חומוס ולעיתים בתוספת בשר עוף או בשר בקר, ובחלקו העליון גרגירי הסולת, מונחים מעל תחתית מחוררת. גרגרי הסולת סופחים את אדי המים שבמרק, ותופחים. נהוג להגיש את הקוסקוס בתוספת מרק בשר וירקות, יחד, באותה צלחת, או בנפרד.
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את קמח התירס עם השמן והמלח.
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מערבבים וממתינים כ 5 דקות.
מעבירים את העיסה לסיר אידוי ומישרים בעזרת כף. יוצרים גומות בסיר כדי שהאדים יוכלו להכנס היטב לעיסה.
מעבירים את סיר האידוי מעל גבי סיר המרק ומכסים ומבשלים על אש נמוכה ל כ 40/45 דקות.
מעבירים את הקוסקוס לקערה ושופכים את חצי כוס המים החמים ומערבבים היטב.
מעבירים את הקוסקוס חזרה לסיר האידוי על גבי המרק לעוד 20 דקות.
מסננים דרך נפת קוסקוס עד שמעבירים את כל קמח התירס דרך הנפה.
מצרכים למרק:
-
- 2/3 כרעי עוף
-
- 2 גזרים
-
- לפת
-
- קישוא
-
- 3 תפוחי אדמה
-
- חצי כרוב לבן
-
- כוס חומוס מושרה לילה שלם או לחילופין חומוס מקופסת שימורים במקרה כזה נוסיף את החומוס רק ברבע שעה האחרונה של הבישול כדי שלא יהיו רכים מידי ויהרסו
-
- כף מלח
-
- כפית פלפל שחור
-
- כף פפריקה מרוקאית
-
- כפית שטוחה כורכום
-
- 3 כפות שמן
-
- (כף או שתיים מרק עוף למי שאוהב)
-
- מים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה:
בסיר קוסקוס נטגן את הבצל להשחמה, נוסיף תבלינים, נערבב דקה או שתיים לפתיחת התבלינים בשמן.
נוסיף את העוף, נצרוב דקה מכל צד, נוסיף את הירקות ואת החומוס ונוסיף מים שיכסו את הירקות.
מבשלים בין שעה לשעה וחצי.