מרכיבים:
1 כף שמן צמחי
1 גבעול למון גראס, חתוך ומעוך קלות
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
2 עלי קפיר ליים (אם יש)
1 כף משחת קארי אדום ללא גלוטן
4 כוסות מים או ציר ירקות
200 גרם פטריות (שמפיניון או שיטאקי), פרוסות
1/2 בצל שאלוט, חתוך לרבעים
כף רוטב דגים
2 כפות מיץ ליים או לימון
1 כפית סוכר
1/2 כוס חלב קוקוס
עגבניות שרי חצויות (כ-10 יחידות)
כוסברה טרייה לקישוט
אטריות שעועית חלוטות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. חמם את השמן בסיר על אש בינונית. הוסף את הלמון גראס, הג'ינג'ר ועלי הקפיר ליים, וטגן כדקה.
2. הוסף את משחת הקארי האדום וערבב היטב.
3. הוסף את המים או ציר הירקות, והבא לרתיחה.
4. הוסף את הפטריות, עגבניות השרי ובצל השאלוט. בשל כ-5 דקות.
5. הוסף את רוטב הדגים הצמחוני, מיץ הליים או הלימון, הסוכר וחלב הקוקוס .
6. הסר מהאש. אם רוצים, הוסף אטריות שעועית חלוטות לקישוט. הגש חם וקשט בכוסברה טרייה.
הדפסת מתכון