קוסקוס פולנטה צהובה ללא גלוטן מתכון מסורתי ( קוסקוסייר)

שיטת ההכנה המסורתית מבוססת על שימוש בסיר אידוי המכונה "קוסקוסייר".
זהו סיר קומתיים שבתחתיתו מתבשל מרק, לרוב מרק ירקות בתוספת חומוס ולעיתים בתוספת בשר עוף או בשר בקר, ובחלקו העליון גרגירי הסולת, מונחים מעל תחתית מחוררת.
גרגרי הסולת סופחים את אדי המים שבמרק, ותופחים.
נהוג להגיש את הקוסקוס בתוספת מרק בשר וירקות, יחד, באותה צלחת, או בנפרד

מצרכים לקוסקוס

2 כוסות קמח תירס (פולנטה לבנה או צהובה)
2 כוסות מים
כפית מלח
2 כפות שמן זית / שמן רגיל

אופן ההכנה

בקערה מערבבים היטב את קמח התירס עם השמן והמלח
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מערבבים וממתינים כ 5 דקות
לאחר מכן מעברים את העיסה לסיר אידוי ומישרים בעזרת כף
לאחר מכן יוצרים גומות בסיר כדי שהאדים יוכלו להכנס היטב לעיסה
מעברים את סיר האידוי מעל גבי סיר המרק ומכסים ומבשלים על אש נמוכה ל כ 40/45 דקות
לאחר מכן מעברים את הקוסקוס לקערה ושופכים את חצי כוס המים החמים ומערבבים היטב
מעברים את הקוסקוס חזרה לסיר האידוי על גבי המרק לעוד 20 דקות
לאחר מכן מסננים דרך נפת קוסקוס עד שמעבירים את כל קמח התירס דרך הנפה

מצרכים למרק

2/3 כרעי עוף
2 גזרים
לפת
קישוא
3 תפו״א
חצי כרוב לבן
בצל
כוס חומוס מושרה לילה שלם או לחילופין חומוס מקופסת שימורים במקרה כזה נוסיף את החומוס רק ברבע שעה האחרונה של הבישול כדי שלא יהיו רכים מידי ויהרסו
כף מלח
כפית פלפל שחור
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
3 כפות שמן
(כף או שתיים מרק עוף למי שאוהב )
מים לכיסוי הירקות

אופן ההכנה

בסיר קוסקוס נטגן את הבצל להשחמה נוסיף תבלינים נערבב דקה שתיים לפתיחת התבלינים בשמן
נוסיף את העוף נצרוב דקה מכל צד נוסיף את הירקות ואת החומוס ונוסיף מים שיכסו את הירקות
מבשלים בין שעה לשעה וחצי
בתאבון
הדפסת מתכון

מוצרים מהמתכון

הכל