זמן הכנה: כשעה
רמת קושי: קל
כמות יח': כ- 10 יחידות פריקסה
חומרים:
500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)
525 מ”ל מים
20 גרם שמרים יבשים
20 גרם שמן זית
30 גרם סוכר
10 גרם מלח
למילוי הפריקסה:
1 חבילת טונה בשמן
2 מלפפונים חמוצים
2 ביצים קשות
תפו”א אפוי חתוך לחתיכות קטנות
פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)
לימון כבוש/חריף – לפי הטעם
אריסה – לפי הטעם
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ100 גר’ האחת ויוצרים צורה של אליפסה.
- מניחים להתפחה של כ- 40 דקות.
- מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים כדקה מכל צד עד קבלת צבע שחום.
- מצננים מעט את הלחמניות, חותכים באמצע וממלאים במילוי.