זמן הכנה: כשעה
רמת קושי: קל
כמות יח': עוגה אחת
חומרים:
250 גרם תערובת “מולינו” להכנת מאפינס ועוגות בחושות (אריזה ורודה)
100 גרם שמן קנולה/חמניות
3 ביצים מופרדות
1 שקית סוכר וניל
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1/2 כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז אחד
כפית אבקת אפיה
לסירופ:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מים
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים וסוכר הוניל כ- 3 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
- בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, שמן ומיץ תפוזים ומוסיפים לקערת המיקסר.
- מערבבים את תערובת ה”מולינו” וכפית אבקת אפיה, מוסיפים למיקסר ומקציפים עוד כדקה.
- שופכים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ יחד ומורחים את העוגה החמה כאשר היא יוצאת מהתנור.