עוגת שמרים שוקולד ללא גלוטן – עירית לביא

המצרכים עבור 2 עוגות אינגליש

מצרכים:

500 גרם מולינו כחול

כף וחצי שטוחות שמרים יבשים (15 גר)

150 גרם חמאה קרה רכה, חתוכה לקוביות

200 מ"ל חלב

200 מ"ל מים פושרים

100 גרם סוכר

2 ביצים (אחת מהן למריחה)

קורט מלח

נוטלה או השחר

סירופ סוכר– 50 גרם סוכר מומס ברבע כוס מים חמים

הוראות הכנה

בקערת מיקסר נניח קמח, חמאה, חלב, סוכר, ביצה מים ושמרים.

להפעיל את המיקסר למשך 2-3 דקות עם וו לישה באטיות ונוסיף קורט מלח עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה

לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק עם מערוך מקומח לעובי של כ 3 מ"מ בצורת מלבן

מרחו בעזרת מרית את הממרח בצורה אחידה ובנדיבות

כדאי לחמם מעט את המלית על מנת שתיהיה נוחה למריחה, יש להקפיד שהמלית לא תיהיה חמה מדי- חימום הצנצנת ניתן בבן מרי ( סיר עם מים חמים)

קפלו את המלבן מצידו המאורך ובעזרת קלף פלסטיק או שפכטל לחתוך את הגליל בדיוק במרכז כך שיתחלק לשניים.

צרו משתי רצועות הבצק צמה או בורג, קפלו את קצוות הצמה וקפלו כל]י מטה .

את התבנית עם הבצק נעמיד במקום חמים למשך 45 דקות להתפחה מכוסה מגבת לחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

בתום ההתפחה יש למרוח בביצה טרופה בעדינות

יש לאפות במשך 35-35 דקות עד לקבלת צבע חום בהיר.

 

 

 

 

הדפסת מתכון

מוצרים מהמתכון

הכל