מצרכים
תבנית עגולה קוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק
400 גר תערובת להכנת עוגת שוקולד שי של הטבע
4 ביצים M
1 ו1/4 כוס סוכר.
חצי כוס שמן.
1 ו 3/4 כוסות חלב (או תחליף)
שמן לשימון התבנית.
גנאש לציפוי
1חבילה שוקולד מריר עלית.
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 165 מעלות
מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה כ 2/3 דקות עד לקבלת קצף יציב .
מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים לאט את השמן לדופן הקערה .
שופכים לדופן קערת המיקסר כ 1/2 כוס חלב ומוסיפים 3/4 כפות מתערובת הקמח , חוזרים על פעולה זו עד לסיום כל כמות החלב והקמח .
עם לקקן בודקים ,בעדינות שאין גושי קמח בתחתית הקערה ומעבירים את הבלילה לתבנית .
אופים בתנור (170-165 מעלות לא יותר!) כ 45 דקות.
בודקים עם קיסם אם מרכז העוגה אפוי אם הקיסם רטוב אופים עוד 10/15 דקות לפי הצורך
להכנת גנאש
שוברים את השוקולד לקוביות
מוסיפים שמנת וממיסים בסיר המונח בתוך סיר עם מים חמים ( בן מארי)
מערבבים לקבלת מרקם אחיד ומורחים על העוגה לאחר צינון.
מקשטים בסוכריות צבעוניות.
בתאבון
הדפסת מתכון