זמן הכנה: כשעה
רמת קושי: קל
כמות יח': 10 סמבוסק
חומרים:
500 גר’ תערובת “מולינו” רב תכליתית (אריזה ירוקה)
525 מ”ל מים
10 גרם שמרים יבשים
25 גרם שמן זית
30 גרם סוכר
12 גרם מלח
למילוי סמבוסק בסגנון פריקסה:
1 חבילת טונה בשמן
2 מלפפונים חמוצים
2 ביצים קשות
תפו”א אפוי חתוך לחתיכות קטנות
פלפל קלוי קצוץ דק (לא חובה)
לימון כבוש/חריף – לפי הטעם
למילוי סמבוסק גבינות:
מכינים תערובת של גבינות – ריקוטה/בולגרית/פטה/צהובה
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן ובעזרת קלף או סכין חדה חותכים לחתיכות של כ120 גר’ האחת ויוצרים כדור.
- מרדדים כל כדור לעגול וממלאים ב- 2 כפות מהמילוי.
- סוגרים כל עיגול לצורה של סמבוסק.
- מתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- מורחים את הסמבוסק בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים כ- 25 דקות עד קבלת צבע שחום ויפה.