זמן הכנה: כשעתיים
רמת קושי: קל
כמות יח': 2 חלות
חומרים:
500 גרם תערובת מולינו רב תכליתית ללא גלוטן (אריזה ירוקה)
400-420 מ”ל מים פושרים
100 גר’ סוכר (1/2 כוס)
17 גר’ שמרים יבשים (2 כפות)
75 גר’ שמן/ שמן זית (שליש כוס)
20 גר’ דבש או סילאן (כף)
1 ביצה (M)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים הרטובים ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה של כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים צורות של חלות.
- אופים בתנור כרבע שעה בחום של 200 מעלות כרבע שעה ואז מורים ל- 180 מעלות ל- 15-20 דק נוספות.