בראוניס ללא גלוטן של רוני ונציה

תבנית מרובעת בגודל כ 25X25 ס"מ, משומנת ומקומחת

מצרכים

350 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ
225 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 1 כוסות קמח מולינו ירוק
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שוקולד לבן 50 גרם קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
2. שמים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית, וממיסים מעל לסיר עם אדים (באן מארי).
3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. בקערת מערבל שמים את הביצים, הסוכר והווניל, ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
 5. מורידים את המהירות לבינונית, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. במהירות נמוכה מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומערבבים בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים בעזרת מרית.
7. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ 45-40 דקות עד ששולי העוגה ניתקים מעט מהדפנות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת. אופן ההגשה: חותכים את הבראוניס לריבועים בגודל 6 ס"מ כל אחד. כמנה אחרונה חותכים לריבועים יותר גדולים, ומגישים עם גלידה או קצפת ורוטב שוקולד חם.
הדפסת מתכון

מוצרים מהמתכון

הכל