טרי או קפוא?

מדוע חשוב להקפיא מוצרים טריים ללא גלוטן?

נקודה חשובה לגבי עניין טריות המוצרים.
שאלה שנשאלת הרבה: “המוצרים שלך טריים או קפואים”?
אז ככה, מוצרים ללא גלוטן ובעיקר לחמים ומאפים, אינם יכולים להחזיק מעמד בחוץ כמו מוצרים רגילים למשך זמן רב.
נכון, מאד מפתה למוכר בחנות להחזיק את המוצרים בחוץ ולמכור אותם “טריים” . 
למעשה הוא מקצר את אורך החיים של המוצר ואת טריותו. 
לדוגמא – פיתה של אמאל יאסין לא תחזיק  בחוץ יותר מ 3-4 שעות, אחרי פרק זמן זה היא מתייבשת ומתפוררת.
האידיאל הוא להכניס את הפיתה להקפאה מיד לאחר האפייה, לאחר שהצטננה, ובכך להבטיח את טריותה לאחר ההפשרה בתנור.
לקוחות פינוקיצ’ן המקבלים את המוצרים קפואים עד הבית, יכולים להיות בטוחים שכל המוצרים נכנסים להקפאה מיד לאחר הייצור ואינם נמכרים בשום שלב “טריים”.
חברי קבוצות הוואטסאפ המקומיות נהנים מדי פעם ממשלוחים טריים של לחמים ומאפים של טף לי.
מוצרי טף לי שונים בנוף. אותם ניתן כן לאכסן בחוץ למשך 24-30 שעות במקום ממוזג (חנות).
לאחר פרק זמן זה גם הם נכנסים למקפיא.

אגב, גם לחמים רגילים ולחמניות עדיף להכניס למקפיא מיד כשמגיעים הביתה – כך הם נשמרים טריים וטעימים גם לאחר הפשרה. 

ערן